Ameriikan jalasmökit

Helsingin Sanomissa kerrottiin amerikkalaisesta trendistä jonka mukaan Obaman Maan asukkaita kiinnostavat nykyisin pienet talot. Kasvavan kiinnostuksen on herättänyt asuntojen hintojen romahdus ja ylisuurten talojen kalliit lämmitys- ja ylläpitokulut.

Ja kun Amerikassa ollaan, kaiken pitää olla suurta. Myös kiinnostuksen pieniin, mikrokokoisiin taloihin.

Talojen pinta-alat vaihtelevat 4,5 neliömetristä aina 65 neliöisiin lukaaleihin. Idean isä, tietokoneasiantuntija Gregory Paul Johnson asuu itse 10 neliön kokoisessa kämpässä.

Kuuminta hottia on kuulemma se, että miniatyyritalojen alle saa tarvittaessa asennettua pyörät.

No, taas tulee suuren ihmetyksen aika: eivätkö amerikkalaiset ole koskaan kuulleet suomalaisesta valtiomiehestä nimeltä Paavo Väyrynen?!

Paavo pitäisi tuntea, onhan hän vieraillut ulkoministerinä ollessaan USA:ssa vaikka kuinka monesti. Vai eikö vierailuohjelmaan olekaan koskaan kuulunut JALASMÖKIN esittely?!?

Useimmat 70- ja 80-luvuilla nuoruuttaan viettäneet muistavat elävästi Väyrysen ja hänen Keminmaan residenssinsä.

Jos joku ei nyt muista, tai vallan tiedä tätä innovaatiohistoriamme ehkä merkittävintä kulminoitumaa, siihen voi tutustua TÄSTÄ linkistä.

Amerikkalaisten ei siis tarvitse elvistellä: Suomi-poika on ehtinyt edelle jo 30 vuotta sitten. Repikää siitä, lamantappajat!

Hyvä Suomi! Hyvä Paavo!! Hyvä Me!!!

Liity siis sinäkin Small House Society:n jäseneksi ja tunne olevasi suomalainen kosmopoliitti, tai sitten vain tavallisen pieni suuri henkilö…

Jätä kommentti